Duizendste oplaadpaal geplaatst, nu de auto's nog

8 december 2011 - Donderdag plaatste de stichting E-laad bij de Gruyterfabriek in Den Bosch de duizendste publieke oplaadpaal voor elektrische auto's, zo laat de stichting weten. In oktober 2009 is de eerste oplaadpaal door de stichting E-laad geplaatst in Tilburg. De eerste oplaadpaal in de openbare ruimte is naar eigen zeggen in 2008 door Eneco geplaatst; die stond bij Hotel New York in Rotterdam.

Wettelijke taak
De kosten per paal bedragen 6000 euro, wat tot nog toe is gefinancierd door de netwerkbeheerders. Die hebben hier 25 miljoen euro voor gereserveerd. Hier zouden 10.000 palen van gefinancierd kunnen worden. De stichting E-laad wil dat de plaatsing van de palen een wettelijke taak wordt, zodat de netwerkbeheerders dat in hun tarieven kunnen doorrekenen.

Nu de auto's nog
Volgens het ministerie van ELI waren er in november 1925 oplaadpalen in totaal. Het aantal elektrische auto's blijft hier nog ver bij achter. Dit aantal was op 4 november 946. Om één of andere reden is het trouwens nooit meer goed gekomen tussen Eneco en de stichting E-laad. Netbeheerder Stedin van Eneco zit als enige netbeheerder niet in E-laad maar praat wel mee over de aanleg van oplaadpalen.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn