Erwin van Laethem mag Essent uit spagaat halen van duurzaam bedrijf dat kolencentrales bouwt

15 december 2011 - Erwin van Laethem wordt de nieuwe directeur van Essent, zo heeft het bedrijf bekend gemaakt. Hij volgt Peter Terium op, die per 1 juli 2012 directeur van moederbedrijf RWE wordt. Terium zit al in de raad van bestuur van RWE en zal per 1 januari helemaal voor het Duitse bedrijf beschikbaar zijn.

Eigen kweek
Van Laethem (47) is uit eigen gelederen geworven. Hij is sinds oktober 2009 commercieel directeur (CCO) van Essent. In 2006 begon hij als directeur van Essent Belgium en hij was ook directeur Directeur service & verkoop van Essent. Daarvoor heeft hij bij Shell gewerkt. Niet toevallig waarschijnlijk, want Van Laethem is benoemd door de raad van commissarissen onder leiding van Rein Willems, voormalig directeur van Shell Nederland.

Achterop
Van Laethem heeft de Belgische nationaliteit en is civiel ingenieur. Hij zal veel op zijn bordje krijgen de komende jaren, want Essent ligt onder vuur vanwege de bouw van een kolencentrale in de Eemshaven. Omdat Van Laethem ingenieur is en uit de eigen gelederen komt hoeft niet verwacht te worden dat hij veel oog zal hebben voor deze tegenbeweging, waardoor het bedrijf mogelijk de aansluiting mist met de beweging naar echte duurzaamheid. Het is niet duidelijk hoe Essent uit de spagaat denkt te komen van een bedrijf dat aan de ene kant kolencentrales bouwt en aan de andere kant duurzaam wil zijn.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn