Buitenbeentje Stedin voegt zich bij E-laad, 'E-laad liep te ver op troepen vooruit'

13 december 2011 - Netwerkbeheerder Stedin zal binnenkort zeer waarschijnlijk ook gaan deelnemen aan de Stichting E-laad. Stedin is de enige netbeheerder die niet meedoet met de stichting die vorige week de duizendste oplaadpaal voor elektrische auto's in Nederland plaatste. Stedin vond dat E-laad teveel op de troepen vooruit liep.

Ongesplitst
Alle netbeheerders behalve Stedin hebben zich in 2009 verenigd in de stichting E-laad om de aanleg van de infrastructuur op gang te helpen. De reden van de status aparte van Stedin heeft te maken met het feit dat Eneco nog niet gesplitst is, zo zegt woordvoerder Eric van Kaathoven van E-laad. Toch kan dat niet de enige reden zijn, want Delta is ook niet gesplitst en Delta netwerkbeheer doet wel mee. Er is derhalve meer aan de hand. Woordvoerder Harald Hanemaaijer van Stedin noemt als reden dat de stichting E-laad te ambitieus was.

Genuanceerder
"Uit marktonderzoek blijkt dat er pas vanaf 2020-2025 een grote consumentenmarkt voor elektrische auto's zal zijn. Nu gaat het nog vooral om bedrijfsauto's die bij het bedrijf opgeladen worden. Stedin vindt dat het niet de bedoeling kan zijn dat er overal openbare oplaadpunten zonder gebruikers komen. De oplaadpunten moeten de gebruikers volgen. Stichting E-laad, dat ooit streefde naar 10.000 openbare laadpalen per 2012, heeft momenteel 1.000 laadpalen geplaatst. De behoefte aan oplaadpalen blijft dus nog achter bij die verwachting. Nu E-laad deze inzichten heeft en genuanceerder met de doelstellingen omgaat, overweegt Stedin deelname.”

Eigen houtje
Eneco was één van de eerste energiebedrijven die oplaadpalen ging plaatsen, in 2008. Het bedrijf plaatst nog steeds "links en rechts" palen, met name op verzoek van bedrijven, zo zegt woordvoerder Marcel van Dun van Eneco. In tegenstelling tot bij de stichting E-laad betalen gemeenten en particulieren wel voor de palen van Eneco, namelijk enkele duizenden euro's.  Misschien was dat ook wel een reden van de onenigheid (Eneco wilde geld blijven vragen, terwijl E-laad ze gratis wilde gaan plaatsen). Van Dun verwijst naar collega Hanemaaijer als het gaat om informatie over de oplaadpalen. Interessant is dus dat hoewel Eneco zelf nog niet is gescheiden, de communicatie-afdelingen wel zijn gescheiden.

Landje pik
Binnenkort zal Stedin echter dus waarschijnlijk toetreden tot de stichting E-laad. "Een officiële afspraak is nog niet gemaakt", zo zegt Hanemaaijer. "Dat kan snel gaan", zo zegt woordvoerder Eric van Kaathoven van de stichting E-laad tegen Energieenwater.net. Overigens is het niet zo dat alleen Stedin nu oplaadpalen in het eigen gebied plaatst en alleen de stichting E-laad in de rest van Nederland. Netbeheerders mogen verzoeken om plaatsing niet weigeren, van wie dan ook. Zo is E-laad actief in de 'Stedin-steden' Rotterdam en Utrecht.

Andere gemeenten
Behalve in Rotterdam en Utrecht is de stichting E-laad actief in zo'n 180 andere gemeenten. Met hen is een overeenkomst afgesloten. Er moet namelijk wel het één en ander gebeuren voordat met name de eerste oplaadpaal geplaatst wordt. Zo moet het verkeersreglement worden aangepast. Ook worden er eisen gesteld. Zo moeten er bij elke paal twee parkeerplaatsen beschikbaar zijn, uitsluitend voor elektrische auto's. Sommige gemeenten zien daar tegenop, zo zegt Van Kaathoven.

Wordt vervolgd

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn