Rolf Heynen stopt bij NHEC

4 januari 2012 - Directeur Rolf Heynen van het kleine duurzame energiebedrijf NHEC stopt er half januari mee, zo zegt hij tegen Energieenwater.net. De taken worden voorlopig overgenomen door Enno Brommet, voorzitter van het bestuur van NHEC.

Schrijven
Heynen gaat mogelijk voor zichzelf beginnen. "Het is even mooi geweest. Ik ga lekker weer pionieren en schrijven vermoed ik. Even wat rust." Heynen schreef onder meer mee aan een boek van oud-premier Dries van Agt over het Palestijnse volk ('Een schreeuw om recht, de tragedie van het Palestijnse volk'). Zijn passie ligt bij geopolitiek en het Midden-Oosten.

Toekomst
Het lijkt niet echt heel goed te gaan met de NHEC. Het bedrijf heeft nu nog slechts zo'n 600 klanten. Eerder gaf Heynen in een interview aan dat er miljoenen euro's aan marketing voor nodig zijn om een klein energiebedrijf als NHEC uit te laten groeien tot een volwaardig bedrijf. Dat heeft het bedrijf niet en daarom zag hij voor NHEC in de toekomst meer een rol als dienstverlenend bedrijf voor nieuwe lokale energiebedrijven in Noord-Holland, een soort white label.

Enno Brommet, voormalig burgemeester van Harenkarpsel, staat aan de wieg van het bedrijf. Hij neemt de taken van Heynen over; of er op korte termijn een nieuwe directeur wordt aangezocht weet Heynen niet.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn