Nieuw duurzaam gebouw voor Alliander

31 januari 2012 - Netwerkbeheerder Alliander gaat een kantorencomplex in Duiven compleet renoveren. De vijf bestaande gebouwen zullen worden overkapt met een klimaatkas, waar de gebouwen ook weer deels uit zullen steken, zodat ze met elkaar verbonden worden. Gevels zullen worden opengemaakt en met loopbruggen worden de gebouwen met elkaar verbonden. De zijkanten worden bekleed met hout van haspels (waar de stroomdraden omheen zitten) en er komt een zwevend golvend dak van een nieuw soort kunststof, waarin luchtkussens zitten. Voor het ontwerp heeft architectenbureau Rau getekend.

Open tijdens verbouwing
Het magazijn zal worden beplakt met 3000 m2 aan zonnepanelen en het gebouw wordt op temperatuur gehouden met behulp van warmte- en koude uit grondwater; mogelijk wordt er zelfs meer energie opgewekt dan nodig. Er komen 1200 mensen in te werken, die 's ochtends na binnenkomst hun koffer neer kunnen zetten bij 850 flexibele werkplekken. Op dit moment zijn er zo'n 600 mensen werkzaam, die trouwens gewoon door werken tijdens de verbouwing. Na de renovatie, die in 2013 van start gaat, heeft Alliander nog twee gebouwen: behalve het complex in Duiven het Bellevue gebouw in Arnhem. Geprobeerd zal worden om nieuwe huurders te gaan vinden voor panden die leeg komen te staan.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn