Solar Trend rapport: zonne-energiebranche is optimistisch

18 december 2013 - De zonne-energiebranche is optimistisch over de toekomst. Ruim 80% van de zonne-energiebedrijven verwacht groei in 2014. Ondanks het einde van de subsidie voor zonne-energie en ondanks de importheffing op Chinese zonnepanelen ziet de branche grote kansen en voordelen voor consumenten en (kleine) bedrijven.

Dit blijkt uit het Solar Trendrapport 2014, een jaarlijks onderzoek onder de ruim 1200 zonne-energiebedrijven naar drie grote thema's: markttrends, technische trends en politieke trends. Het is een initiatief van Solar Solutions International en het vakblad Solar Magazine. Solar Solutions organiseert jaarlijkse een beurs over zonne-energie in de Expo Haarlemmermeer.

Het Solar Trendrapport gaat over markt-, technische- en politieke trends. Zo laten bedrijven uit Nederland en België zich onder andere uit over de vraag wie hun doelgroepen zijn, wat de nieuwe markten en nieuwe producten zijn, wat de motivatie van klanten is, hoe prijzen zich zullen ontwikkelen en welke rollen ze zien voor de gemeenten, politiek Den Haag en de EU.

Naast de 200 professionals die de uit 84 vragen bestaande enquête hebben ingevuld, hebben 8 captains of industry hun visie gegeven op een drietal politieke scenario’s. Ook de branchevereniging Holland Solar, Polder PV en professor Sinke hebben meegewerkt aan het trendrapport. Op 22 januari worden alle resultaten van het rapport gepresenteerd.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn