INGEZONDEN BRIEVEN: Nederland was al bananenrepubliek, Europa is hard op weg er eentje te worden

22 augustus 2013 - Hier een aantal interessante ingezonden brieven en reacties op artikelen die zijn verschenen bij Energieenwater.net.

beste Jurgen

Koren op de molen omdat je in een artikel van een tijdje terug over de 10 Hoax verhalen over duurzaamheid op een perfecte manier de vloer aanveegde met het fenomeen smart grids, net als met de gasrotonde trouwens. Ik heb er smakelijk om gelachen, maar erger is is dat de politiek door al het gelobby in dit soort mantra's gaat geloven.

Over terugleveren van elektriciteit wordt ook zo spastisch gedaan. Als ik op een mooie dag een piek heb in teruglevering van 5000 W dan is dat ineens belangrijk voor een netwerkbedrijf maar als ik de elektrisch oven aanzet die ineens 7000 W piekverbruik heeft dan is dat niet belangrijk. 
Ik heb zelf trouwens zonnepanelen en mijn huis van energielabel C naar A+ gebracht. Duurzaamheid doe je zelf en niet met overbetaalde praatclubjes.

Linkjes: <http://www.polderpv.nl/PV-newbees5.htm#26jan2012_SiemonB (deze site zal je wel kennen) http://www.sonnenertrag.eu/nl/amersfoort/sbrzon/14478/14507.html

groet en ga zo door!
Siemon

 -----------------------
 
Geachte heer Sweegers
 
Van Peter van der Gaag, u waarschijnlijk wel bekend, kreeg ik de tip dat u Jeroen de Haas van Eneco regelmatig publiekelijk de de oren wast. Het deed mij enorm veel  genoegen dat te horen. 
 
De verzuchting "te stom voor woorden" van de rechter tijdens een hoorzitting had betrekking op Eneco waarmee wij (4 ingenieurs) al meer dan 6 jaar in een rechtszaak verwikkeld zijn. 
 
Ik wil u vertellen waarom en hoe hoe Eneco het voor Nederland strategisch belangrijke transsectorale innovatie project (olie, gas en elektriciteit samen onder een dak) in haar stupiditeit ons de das heeft omgedaan. Je geloofd het niet zo ranzig als Eneco met ons is omgegaan en nog steeds gaat. Ik overweeg om zodra we de rechtszaak gewonnen hebben een boek over onze belevenissen in het kader van energie innovatie te publiceren. De voorlopig titel is TE STOM VOOR WOORDEN, wie het kleine niet eert is het grote niet weert. 
 
Graag zou ik met u hierover een gesprek hebben.
 
B.B. Klaversteijn

-----------------------

Oprechte politici? Dat is een utopie.

Er is slechts een ding veranderd sinds de middeleeuwen: corruptie wordt beter verborgen - omdat informatie tegenwoordig iets sneller reist.

Daarnaast kan je je afvragen hoeverre politici in dienst van de burger staan; de grote besluiten worden in Brussel gemaakt en daar krijgen grote corporaties ook een stevige voet aan de grond; zie het recente voornemen om de handel in zaad strikt te reguleren. Waarom? Niet omdat het anders fout gaat of om de burger te beschermen maar om iets anders te beschermen: de winst van onder andere Monsanto. Nederland was al een bananenrepubliek, Europa is hard op weg er eentje te worden.

Harmen Jeurink

-----------------------

Ik heb arrest van de Windvogel gelezen (althans samenvattingen en stukjes). Ik begrijp de logica van de rechter (overdracht van eigendom van elektriciteit van de cooperatie naar een lid, dus grondslag voor EB) maar kan me best voorstellen dat een hoger beroep zinvol is. Ik denk echter wel dat het Energieakkoord op hoofdlijnen eea kan frustreren. Uit de hoofdlijnen volgt nu dat de wetgever (waarschijnlijk) van mening is dat levering door een cooperatie (of VVE) van zonnestroom aan haar leden een belastingkorting aangaande EB oplevert, Ergo, zelflevering door cooperaties van elektriciteit aan haar leden is in de ogen van de wetgever een EB-belaste activiteit; het feit dat in het akkoord om zonnestroom gaat en in het Windvogel verhaal om windstroom doet niet terzake.

Jan Albert Timmerman
RENEWABLAW
Juridisch specialisten in Hernieuwbare Energie

-------------------

Beste Jurgen

Wat jij zegt hoor ik ook van bijna alle netbeheerders: dubbel tarief heeft een verwaarloosbare impact op de spreiding en de toekomst zit hem in smart grids en real-time prijsdifferentiatie voor consumenten op basis van vraag en aanbod.

Dan gaan we voor nu energie steken in mensen van het dubbel tarief af helpen. Dit vanwege de moeite die mensen doen, zonder dat ze daar met gelijke munt voor worden beloond. Dat maakt ook gelijk de energiecontracten weer wat eenvoudiger :-)

In de toekomst wordt het hopelijk eenvoudig gemaakt om voor de beste prijs energie te gebruiken. Want veel consumenten zitten niet te wachten op meer controle, als dat betekent dat ze weer van alles moeten uitzoeken en regelen.

Met vriendelijke groet,

Leon Cappel
Isatis
Interaction designer/Usability expert

----------------

Beste Jurgen,

Ik wilde je informeren over het feit dat de website van NLD Energie nu live is: www.NLDenergie.nl of www.NLDenergie.com. Op de website zelf staat verdere informatie omtrent de obligatie lening onder leden van NLD energie.

Dit traject van kapitaal verwerving is tweeledig, 1) ondersteunt de wens en wil vanuit de bevolking van Drenthe, Friesland en Groningen om weer zelf te kunnen beslissen en besturen over een eigen energieleveringsbedrijf voor de drie noordelijke provincies. 2) Maak het mogelijk dat NLD Energie sneller live kan gaan en niet perse hoeft to wachten op tijdvragende provinciale beslistrajecten.

Ik hoop je zo weer wat geïnformeerd te hebben en bij vragen kan je uiteraard altijd bellen en of mailen.

Vriendelijk groetend,
Jos Bijkersma
Coöperatieve vereniging "Grunneger Power" U.A.

--------------

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn