INGEZONDEN BRIEVEN; Tennet, innovatie, schaliegas, 50 euro, strijd en groen gas

13 mei 2013 - Hieronder zes ingezonden brieven.

Beste ...

Sinds the All energy day enige tijd geleden ontvang ik Uw nieuwsbrief. Mijn complimenten over de, in het algemeen, korte updates en kritische stukken over duurzame energie.

"Of de miljarden investeringen van Tennet een maatschappelijk belang dienen" - volgens mij dienen ze dat wel degelijk. Ze investeren miljarden in het m.n. Duitse infra net zodat ze de piek en dal momenten kunnen opvangen, en overschotten kunnen transporteren naar plaatsen waar tekorten is.

Volgens mij is dat onmisbaar gezien de gaande transitie  van centrale energie opwekking naar eindgebruiker, die geleidelijk verschuift naar een decentrale manier van opwekken en verbruiken. Graag hoor ik Uw opinie/gedachtengang.

Met vriendelijke groet,

John van de Enden


Geachte Heer,

Dat u moeite heb met de innovatie cultuur in Nederland kan ik me voor stellen, vandaar dat ik (wij) onze innovaties introduceren op markten waar de cultuur meer openstaat voor vernieuwing -USA en Australie/Nieuw Zeeland-; daar heerst de pioniersgeest nog , Nederland is nog steeds een land van dominees en kruideniers, de technologie cultuur zoals in Duitsland ontbreekt. Voorbeeld: in de 90e jaren van de vorige eeuw wilde ik een revolutionaire afvalwater zuiveringstechniek ontwikkelen, de overheid wenste er niet aan bij te dragen het was niet innovatief genoeg, ik deed het en stemde de technologie af op de nieuwe EU richtlijnen die pas 22 jaar later in NL in zouden gaan, maar ik ging er mee naar Zwitserland en werd onderscheiden door de Stad Genève voor mijn milieu-verdiensten, het Kanto Neuchatel bestelde voor het kanton een installatie (via een referendum) en een beroemd Amerikaans Ingenieurs bureau nam de technologie in zijn adviespakket; en wat gebeurde er toen? We kregen een onderscheiding van de ministeries van VROM en EZ voor onze milieuverdiensten ...dan vraag je je af: wat moet ik daar mee? De technologie is ook gecertificeerd als BEST BESTAANDE TECHNOLOGIE naar Europese normen.

Dus wanhoop niet, verzet je bakens.

Nicolaas. A.van.Staveren


Jurgen,

Je kreeg hetzelfde donkerbruine vermoeden als ik over die uitruil.

Ik schreef nog iets over SCHALIEGAS: http://co2opslag.wordpress.com
En heb nog een duurzaam ideetje gepost op http://123gedichten.wordpress.com

http://123gedichten.wordpress.com/2013/05/07/noordzee-wadstroom/
Ik probeer Jan Rotmans, Robbert Das en Johan Kieviet (AEC) warm te laten lopen voor het idee.
En dan zijn er de NUON-subsidiepotten van Fryslân.

Je vind het wel.

groetjes Henk

--
       Wijsheid van de natuur:
         de kleinste vogels
       zingen het mooiste lied

 


 

Beste Jurgen,

Het stukje over de "50 euro per advies" (wat scholen, zorginstellingen en particulieren al soms niet kunnen betalen) is heel herkenbaar. Dankjewel voor je aanmoediging!

Op mijn facebookpagina heb ik een mooie stukje/foto geplaatst van een recent project bij Stichting Anton Constandse, de moeite waard om te kijken. www.facebook.com/mijngroenestad

Met vriendelijke groet,

Onno Bakkers

 


 

Beste Jurgen,

Bedankt voor de toegezonden informatie.

De informatie op uw website over energieboeren hebben mij mede er toe aangezet om de strijd met hen aan te gaan. Uiteraard ook de jurisprudentie op de website van rechtspraak.nl
Op de fora van Energieleveranciers.nl zijn ijzingwekkende gevallen beschreven.
Ik blijf het nu volgen en ik zal desnoods een commentaar plaatsen bij ernstige gevallen.
met vriendelijke groet,


Jos Schröder
oud (71)redacteur Free Satellite Watcher en Veronica Satellite.  


Hallo Jurgen,

Als ik je Top 100 zo bekijk hebben we toch wel wat kennissen gemeen. Leuk dat Marleen Kaptein ook op je lijst voorkomt. Die zou ik hoger inschatten dan Jan Rotmans, maar ja, daarom is het ook een persoonlijke lijst, nietwaar? En dat je gramschap jegens Greenchoice niet zo ver gaat dat je Rob van Rees, John Appeldoorn en Michiel Rexwinkel niet vermeldt.  

Maar nu even ter zake:
Op dit moment ben ik bezig informatie te verzamelen omtrent vergistingsinstallaties en biogas. De belemmeringen die daarbij optreden zijn groter dan ik dacht. Vooral het transport lijkt erg gericht op het handhaven van een Gasterra/Gasunie monopolie. Ten eerste is daar de bandbreedte van de Wobbe index die, zelfs volgens sommige netbeheerders, belachelijk nauw is en eigenlijk de facto alleen Groningen gaskwaliteit toestaat. En dan nu die tarief horde. En wie gaan er nu naar de rechter? Waarschijnlijk niet GroenGas.nl maar eerder de Vereniging van GroenGas Producenten (VGGP)?

Vriendelijke groeten,
Nico Hänschen

Copyright © Geldengroen.net

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn