Interessante lijst duurzame toppers, maar wat doet Unilever daar eigenlijk in?

13 september 2011 - Groenten kunnen het beste direct van het land in de pan belanden en ook vlees kan het beste direct van de slager betrokken worden. Unilever is dus grotendeels een overbodig bedrijf. Daarbij poneert het gezondsheidsclaims die nergens op slaan en deugt productinformatie niet, nog even afgezien van het feit dat die fabrieksrotzooi vaak niet te eten is. Wat Unilever daarom doet in het lijstje van duurzame toppers is niet bekend, maar voor de rest is het wel een interessante lijst.

Stronteigenwijze Texelaars
Unilever haalde samen met Texel Energie de eerste plaats, zo maakte de jury onder leiding van Ed Nijpels dinsdag bekend. Over Texel Energie had Nijpels een paar mooie woorden: "Eindelijk is het een keer niet de overheid die het initiatief heeft genomen, maar de stronteigenwijze Texelaars zelf. Het is een voorbeeld voor veel andere gemeenschappen dat je succesvol kunt zijn als je niet te veel praat en wacht op anderen, maar gewoon aan de slag gaat." Nummer twee werd 'Wij willen zon', van Stichting Urgenda' en derde werd het Lokaal Duurzaam Energiebedrijf Meppel.

Vreemde eend
Unilever is dus een vreemde eend in de bijt. 'Er moet een groot bedrijf in de top staan', zo heeft de jury waarschijnlijk gedacht, of het Unilever heeft aan het gebeuren meebetaald of meegewerkt. De jury bestond behalve uit Nijpels uit Ruud Koornstra van Tendris, uit Dick Benschop (directeur Shell) en directeur-generaal Milieu Bernard ter Haar van het ministerie van I&M. Twaalf kandidaten hadden zich in een galerie in Den Haag gepresenteerd. Op 4 oktober worden de prijzen uitgereikt op de Milieubeurs in de Brabant Hallen in Den Bosch.

Jurgen Sweegers

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn