Over GeldenGroen.net

Geldengroen is een adviesbureau en kenniscentrum op het gebied van Geld en Groen, ofwel: duurzaamheid en financiën. Onze kennis ligt op het snijvlak van deze twee gebieden: in hoeverre zijn duurzame projecten rendabel, in welke duurzame initiatieven kan geïnvesteerd worden, wat zijn zinvolle duurzame beleggingen? Met dat soort vragen houden we ons bezig.

Pijlers

Geldengroen.net heeft drie pijlers: het schrijven van artikelen, het geven van advies en het doen van onderzoek. We doen in opdracht van derden onderzoek naar duurzame initiatieven, en dan met name de financiële kant ervan.

Archief

Geldengroen.net is de voortzetting van Kennisbank Energieenwater.net. Deze site bracht in de jaren 2009 tot en met 2014 nieuws- en achtergrondartikelen op het gebied van energie en water. Naarmate duurzaamheid in de energie- en watersector een belangrijker thema werd nam het aantal artikelen over duurzaamheid, verduurzaming, duurzame energie en duurzaam omgaan met water natuurlijk toe.
Een selectie van de artikelen over duurzaamheid, zoals die zijn verschenen op de site Energieenwater.net, is nu geplaatst op Geldengroen.net. Hierdoor is de site ook een soort archief over wat er gebeurd is in de afgelopen jaren als het om dit soort zaken gaat.

Artikelen

Er zijn vier soorten artikelen: nieuws, opinie, analyse en advies. Die zijn vrijelijk in te zien. Ook is er een categorie: beleggingsproducten. Dat zijn handzame berichtjes bestaande uit een soort tabel, waarin de belangrijkste kenmerken van een bepaald duurzaam beleggingsproduct zijn weergeven.

Geldengroen.net is een initiatief van:

Jurgen Sweegers.

Gegevens:
Adviesdienst Geldengroen.net
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Plaats reactie