10 juni 2016 - De economie is aan het aantrekken, zeggen ze. We zouden hier allemaal van moeten profiteren, maar vraag is of dat zo is. Waarschijnlijk zijn er grote groepen die de tering naar de nering moeten zetten. Hier wat besparingstips voor mensen die moeilijk rond kunnen komen, en voor degenen die simpelweg willen bezuinigen om meer geld over te houden voor andere zaken of voor later.

10 april 2015 - Het initiatief Winddelen zit niet goed in elkaar en is vooral bla, bla. Een organisatie die wel goed in elkaar lijkt te zitten is Meewind. Die investeert echt in nieuwe windmolens. De organisatie heeft geïnvesteerd in de bouw van een windmolenpark voor de Belgische kust: Belwind en heeft een lening vertrekt aan een consortium dat het nabij gelegen Northwind bouwde. En nu is Meewind geld op aan het halen voor de uitbreiding van Belwind. Het park wordt twee keer zo groot. Voor mensen die willen bijdragen aan verduurzaming van de samenleving is Meewind een aantrekkelijke en redelijk betrouwbare optie.

11 maart 2015 - Nederland wekt niet veel duurzame energie op, veel minder dan andere Europese landen. De Europese doelen voor 2020 worden niet gehaald. Voorstanders van verduurzaming van Nederland zijn hier teleurgesteld over. Ze willen dat de overheid actie onderneemt. Tegelijkertijd willen ze niet zitten afwachten totdat die overheid in beweging komt. Ze willen zelf het heft in handen nemen. Vandaar de oprichting van energie-coöperaties en de start van allerlei andere energie-projecten. De Windcentrale speelt handig in op die behoefte van mensen om zelf bij te dragen aan een verduurzaming van Nederland.

12 oktober 2014 - Veel mensen hebben moeite om nee te zeggen. Ik heb het zelf ook. Laatst reed ik naar iemand in Delft die een kinderfietsje te koop had gezet op Marktplaats. Het fietsje viel tegen, maar ik kocht het toch. Daar had ik later flink spijt van. Het wordt echter in toenemende mate van belang om nee te kunnen zeggen. Onze maatschappij wordt harder en bedrijven halen steeds meer uit de kast om u producten en diensten te laten kopen. Binnenkort komen de netbeheerders bij u aan de deur om u een slimme meter in de maag te splitsen. Het is goed om hierop voorbereid te zijn.

3 oktober 2014 - Er is weer een nieuwe ster aan het energie-firmament: 'Vandebron'. Dit lijkt de achternaam van iemand, maar het is de bedoeling de naam letterlijk te nemen: klanten nemen energie af 'van de bron', direct van de producenten. Dit is dan ook de slogan waarmee het bedrijf enthousiast adverteert. 'Energie rechtstreeks van de boer', zo staat er groot op de site. En: 'Je energiebedrijf heb je niet meer nodig'. Het is allemaal een beetje onzin, want Vandebron is zelf een energiebedrijf. En energie afnemen rechtstreeks van een producent is onmogelijk, fysiek alsook administratief.